Tasavirtastimulaatiohoito

Aivojen tasavirtastimulaatio (transcranial direct current stimulation, tDCS) on masennuksen tehokas hoitomuoto. Siinä normalisoidaan heikon sähkövirran avulla aivosolujen toimintaa etuotsalohkon alueella. Hoito annetaan hereillä ollessa. Tasavirtastimulaatiohoito voidaan antaa yhdessä muiden hoitojen kanssa (esimerkiksi lääkehoito ja psykoterapia), tai se voidaan antaa ainoana hoitona (erityisesti masennuksen ensioireisiin).

Tasavirtastimulaatiota käytetään erityisesti lievän ja keskivaikean masennuksen hoidossa. Hoitotulokset ovat hyviä. Tasavirtastimulaatio on lumehoitoa merkitsevästi tehokkaampi masennusoireiden lievittämisessä ja tasavirtastimulaatiohoito sisältyykin suomalaiseen masennuksen käypähoito -suositukseen (avaa erilliseen ikkunaan).  

Psykiatriakeskuksesta sinun on mahdollista saada tasavirtastimulaatiohoitoa yksilöllisenä kotihoitona tai ryhmämuotoisena hoitona, jolloin mukana on myös vertaisryhmän tuki.

Hoitojakso kestää kuusi viikkoa, jona aikana hoitoa toteutetaan kerran päivässä 5-7 päivänä viikossa. Yksi hoitokerta kestää noin 30 minuuttia. Hoidon aikana heikko sähkövirta (2 mA) johdetaan pienestä kannettavasta laitteesta määritellyille aivojen alueille pään iholle asetettavien elektrodien kautta. Elektrodit kiinnitetään pään pinnalle myssyllä.

Tasavirtastimulaatiohoidon haitat ovat vähäisiä. Sen tavallisin haittavaikutus on päänahan ihon lievä paikallinen ärsytys. Joskus voi ilmetä lievää päänsärkyä.  

Hoitohenkilökuntamme seuraa hoidon etenemistä ja vointiasi hoitojakson ajan.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitaan psykiatrian erikoislääkärin tekemä lähete. Arvion tasavirtastimulaatiohoidon soveltuvuudesta sinun hoidoksesi voit saada myös Oulun Psykiatriakeskuksesta hintaan 220 €.

Hinnasto:
600 €, sisältäen hoitoon tarvittavan laitteen ja opastuksen, kaksi hoitajatapaamista, kaksi hoitajan puhelinkontaktia hoidon aikana ja tarvittavat muut yhteydenotot hoitajan kanssa hoitoon liittyen.

Mahdollinen jatkohoito 480 €

Lisätietoja:
info@oulunpsykiatriakeskus.fi
050 378 9825