Päihdelääkäri, vieroitukset ja huumeseulat

Päihdepsykiatrimme hoitaa yksilöllisesti potilaita, joilla on päihteisiin, alkoholiin, lääkkeisiin, huumeisiin tai muihin riippuvuuksiin liittyviä sairauksia. Päihdepsykiatrin vastaanotot voidaan hoitaa lähi- tai etävastaanottoina videoneuvottelun avulla. Päihde- ja riippuvuusongelmat ovat hyvin yleisiä, usein pitkäkestoisia ja paljon elämänlaatua sekä toimintakykyä heikentäviä sairauksia. Erikoislääkärimme ottaa vastaan potilaita, joilla on päihdepsykiatrisia ongelmia, ja jotka tarvitsevat ammattilaisen arviota hoidon suunnittelussa. Usein voidaan tarvita moniammatillista otetta, jolloin työparina voi toimia päihdeterapeuttimme, psykologimme tai muut ammattilaisemme.

Päihdepsykiatriassa arvioitavia ja hoidettavia tilanteita ovat esimerkiksi:

  • Päihteiden aiheuttamien sairauksien arviot ja hoito
  • Lääkeriippuvuuksien hoito
  • Peliriippuvuuksien hoito
  • Rahapeliongelmat
  • Riippuvuuksien aiheuttamien sairauksien hoitoarviot
  • Päihdeseurannat

Voit varata ajan päihdepsykiatrille ajanvarauksestamme. Jos et löydä sopivaa aikaa soita numeroon 050 378 9825 ja pyrimme järjestämään sopivan aikataulun.

Psykiatriakeskuksella päihdelääketieteen erityispätevyyden omaavat lääkärit ja päihdeterapeutit auttavat vieroittautumaan riippuvuutta aiheuttavista lääkkeistä. Teemme yksilöllisen suunnitelman, joka perustuu lääkärimme tekemään haastatteluun lääkärinvastaanotolla ensimmäisellä käynnillä.

Vieroituksen tukena meillä on käytössä päihdeterapeutin vastaanotot, huumeseulonta sekä tarvittaessa lääkitys. Turvallisen lääkehoidon osalta apteekkisopimuksen käyttö on usein perusteltua, samoin hoitoa tukeva hoidollinen seulonta.

Päihde- ja riippuvuushoitojen ja -vieroitusten osalta suosittelemme kääntymään Terveytesi Klinikan puoleen. 

Katso lisää osoitteesta terveytesiklinikka.fi .