fbpx

EMDR Oulun Psykiatriakeskuksella

EMDR-terapia

Vievätkö masennus, ahdistus, huolet, pelot tai traumaperäiset oireet iloa ja voimia päivästäsi? Kärsitkö jostakin surusta, menetyksestä, isosta elämänmuutoksesta tai kriisistä?  Haluaisitko kokeilla EMDR- eli silmänliiketerapiaa helpottamaan oireitasi ja lisäämään voimavarojasi? Tule tapaamaan meitä Oulun psykiatriakeskukselle hoidolliselle arviokäynnille, jolla arvioimme, soveltuuko tilanteesi EMDR-terapiaan vai olisiko jokin muu terapiamenetelmä soveltuvampi.

EMDR- eli silmänliiketerapia on kehitetty alun perin traumaperäisen stressihäiriön hoitoon, mutta sitä voidaan käyttää tehokkaasti monien muidenkin häiriöiden hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöt (esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden pelko tai pakko-oireinen häiriö), surureaktiot, menetykset ja kriisit (esimerkiksi lapsettomuuskriisi, parisuhteen ongelmat, työssä kohdatut kuormittavat tilanteet, sairauden tai vammautumisen aiheuttamat psyykkiset reaktiot) tai riippuvuussairaudet.

EMDR-terapiassa käsitellään aiempia häiriöön tai ongelmaan vaikuttaneita muistoja sekä nykyisiä oireita laukaisevia tilanteita, mutta myös vahvistetaan voimavaroja ja tulevaisuuden selviytymiskeinoja.

EMDR-terapiassa työskennellään kaksipuolisten ärsykkeiden avulla (silmänliikkeet tai taputukset). Työskentelyn kautta häiritsevät muistot muokkautuvat mielessä siten, että ne muuttuvat tavallisiksi muistoiksi, jotka eivät enää häiritse eivätkä aiheuta ongelmia nykyhetkessä. EMDR-terapiassa tarvitaan tavallisimmin 3 – 6 istuntoa (60 – 90 min), mutta joskus enemmänkin.

Varaa aika hoidolliselle arviokäynnille Oulun psykiatriakeskukselta puh: 050-378 9825 tai verkkosivuiltamme www.oulunpsykiatriakeskus.fi.

EMDR-terapiaistunnon ja hoidollisen arviokäynnin hinta on 135 euroa + toimistomaksu.