fbpx

Lasten- ja nuorisopsykiatrinen tutkimusjakso

Oulun Psykiatriakeskuksella on mahdollisuus laaja-alaisesti kartoittaa lapsen tai nuoren psyykkistä oireilua lasten- ja nuorisopsykiatrisella tutkimusjaksolla. 

Tutkimusjakson pohjana meillä on avoin kysymys, mikä lapsella tai nuorella on hätänä ja miten häntä parhaiten autamme. Tutkimusjakso itsessään on kokemustemme mukaan hoidollinen ja voimme tutkimusjaksolla aloittaa esimerkiksi tarvittavat lääkehoidot, kun tietoa on kertynyt tarpeeksi. Tutkimusjaksolla teemme lapsen tai nuoren tarpeisiin räätälöidyn jatkohoitosuunnitelman. Tutkimusjaksoon on mahdollista liittää psykologin tai toimintaterapeutin arvio. Tutkimusjakson jälkeen lapselle tai nuorelle voidaan järjestää Oulun Psykiatriakeskuksella erikseen myös hoitoa, esimerkiksi kognitiivista lyhytterapiaa tai vaikkapa EMDR- eli silmänliiketerapiaa. 

Lasten- ja nuorisopsykiatrinen tutkimusjakso sisältää:

  • Psykiatrisen sairaanhoitajan alkukartoituspuhelun
  • Kolme psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottoaikaa (yksi käynneistä vanhemmille/lähiaikuiselle)
  • Kolme lasten- tai nuorisopsykiatrin tapaamista (joiden aikana tehdään diagnostiset tutkimushaastattelut)
  • Palauteajan

 

Palauteajalla sovitaan jatkohoitosuunnitelmasta ja mahdollisista lisätutkimuksista. Sen jälkeen tehdään tarvittavat lausunnot ja lähetteet.

Tarvittavat jatkotutkimukset, -käynnit tai -puhelut eivät sisälly tutkimusjaksoon. 

Tutkimushaastatteluissa lapsi tai nuori on pääsääntöisesti kahden työntekijän kanssa, mutta tarvittaessa tutkimushaastatteluja voidaan tehdä myös vanhemmalle tai lähiaikuiselle. Lasta tai nuorta pyritään tapaamaan myös kahden kesken. Tutkimuksia voidaan tehdä sopimuksen mukaan myös etäkäynteinä Teams-etäyhteyden kautta. 

Lasten- ja nuorisopsykiatrinen tutkimusjakso

Varaa aika

Oulun Psykiatriakeskukselle lasten- ja nuorisopsykiatriseen tutkimusjaksoon

Mikäli haluat varata ajan sairaanhoitajan alkukartoituspuhelua varten tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä Oulun Psykiatriakeskuksen asiakaspalveluun.